سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقد و بررسی پیکسل ایکس ال گوگل

نقد و بررسی پیکسل ایکس ال گوگل 

گوگل امسال پس از کنار گذاشتن سری نکسوس رو به معرفی گوشی هوشمندی آورده است که علاوه بر طراحی نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار آن را نیز در دست داشته باشد. 

در سال‌های گذشته گوشی‌های نکسوس به‌عنوان وسیله‌ای برای نمایش اندروید خام به آن صورت که گوگل مدنظر داشت، استفاده می‌شدند. این گوشی‌ها با همکاری شرکت‌های مختلف ساخته می‌شدند و گوگل در طراحی و سخت‌افزار آن‌ها نقشی نداشت. اما امسال این روند تغییر کرد و غول دنیای فناوری به تغییری بنیادی روی آورد. سری پیکسل که امسال برای اولین بار شاهد معرفی آن بودیم، نه‌تنها از نرم‌افزار خام گوگل بهره می‌برد بلکه خود این شرکت طراحی سخت‌افزار آن را نیز بر عهده داشته است. هرچند تولید گوشی بر عهده‌ی اچ‌تی‌سی بوده؛ اما این شرکت تایوانی در واقع همان نقشی را برای گوگل ایفا کرده است که فاکس‌کان برای اپل بازی می‌کند.

هرچند شاید در ظاهر، گوشی پیکسل ایکس‌ال شما را جذب نکند، اما این گوشی‌های پرچم‌دار در واقع به دنبال ارائه‌ی تجربه‌ی کاربری است که در گوشی اندروید دیگری نمی‌توانید شاهد آن باشید. اما آیا گوگل در اولین تلاش خود موفق به معرفی گوشی تمام‌عیاری شده است؟ در ادامه با زومیت همراه باشید تا به بررسی گوشی پیکسل ایکس ال بپردازیم.

طراحی

قطعا در اولین نگاه، طراحی پیکسل ایکس ال نظر شما را جلب نخواهد کرد. حاشیه‌های بالا و پایینِ نسبتا زیاد که وقتی با دکمه‌های ناوبری روی صفحه نمایش همراه می‌شوند، حاشیه‌ی پایین گوشی بسیار بیشتر به نظر می‌رسد. طراحی پشت گوشی نیز با بخش فلزی و شیشه‌ای خود شاید باب میل هر فردی نباشد. با این حال طراحی پیکسل ایکس ال با گذر زمان بهتر از روز اول به نظر می‌رسد و جنس بدنه و حسی که در دست به شما منتقل می‌کند، عالی است.

pixel xl google

در فریم سمت راست گوشی، دکمه‌ی پاور در بالای دکمه‌های تنظیم صدا قرار داده‌ شده است و الگوی متفاوتی دارد تا بدون نیاز به نگاه کردن و صرفا با لمس بتوانید آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید. در بالای این فریم جک 3.5 میلی‌متری صدا قرار دارد و پایین فریم هم درگاه یو‌اس‌بی نوع سی را در کنار دو شیار که یکی اسپیکر تک‌کاناله و دیگر میکروفون است، در خود جا داده است. سمت چپ فریم شیار نانو سیم‌کارت وجود دارد و البته خبری از درگاه افزایش حافظه‌ی داخلی نیست.

فلزی که در پیکسل ایکس‌ال به کار رفته، بسیار باکیفیت است و طوری تراش خورده که مانند گوشی‌های فلزی معمول بازار، لغزنده نیست و حس نرم‌تری به شما می‌دهد و البته حس عالی فلز را نیز منتقل می‌کند. همچنین ضخامت پشت گوشی یکنواخت نیست و در بخش بالای گوشی ضخیم‌تر شده است تا برآمدگی در قسمت دوربین شاهد نباشیم. بخش شیشه‌ای در پشت گوشی، هر چند از دید برخی باعث ضربه خوردن به طراحی  شده است؛ اما به بهبود آنتن‌دهی کمک زیادی می‌کند و گوشی از لحاظ آنتن‌دهی وای‌فای و تلفن همراه بهتر از بیشتر گوشی‌های هوشمند است.

 

گوگل پیکسل ایکس ال

اما شاید مهم‌ترین ایراد وارد به طراحی پیکسل ایکس‌ال، نبود گواهی‌های لازم برای مقاومت در برابر آب باشد. این گوشی دارای گواهی IP53 است که به معنای مقاومت در برابر قطره‌ها و ریزش بسیار کم آب است؛ اما با توجه به قیمت گوشی، بدون شک انتظار این بود که مانند گلکسی اس 7 یا حتی آیفون 7 شاهد حضور گواهی‌های مقاومت بیشتر در برابر آب باشیم.

به‌طور کلی این طراحی با اینکه شاید طرفدار‌های زیادی نداشته باشد؛ اما به‌مرور زمان جایی در دل شما باز خواهد کرد. من هرچند از روز اول هم طراحی پیکسل ایکس ال را می‌پسندیدم؛ اما بعد از یک‌هفته‌ استفاده از گوشی، علاقه‌ی بیشتری به طراحی گوشی پیدا کردم و متوجه جزئیات زیادی شدم که همگی تجربه‌ی شما را بهتر و بهتر می‌کنند. یکنواخت نبودن ضخامت پشت گوشی برای از بین رفتن برآمدگی دوربین، لبه‌های خمیده‌ی قاب پشتی گوشی در کنار بخش شیشه‌ای پشتی که باعث می‌شود آنتن‌دهی بسیار بهتر از گوشی‌های تمام فلزی معمول باشد و نکات بسیار ریز دیگر که باعث می‌شوند به‌مرور زمان با این گوشی و طراحی آن ارتباط  برقرار کنید. با این حال، حاشیه‌ی زیاد بالا و پایین گوشی بیشتر از حدِ مطلوب است و در این بخش در کنار نبود گواهی مقاومت در برابر نفوذ آب شاید مهم‌ترین نقطه‌ضعف پیکسل باشد. 

گوگل پیکسل ایکس ال

سال گذشته حسگر اثر انگشتی که در گوشی‌های نکسوس 6 پی و نکسوس 5 ایکس به کار رفته بود، عملکرد بسیار خوبی داشت و به نظر می‌رسد گوگل این روند را طبق انتظارات با پیکسل نیز ادامه داده است. حسگر این گوشی سریع و دقیق عمل می‌کند. تنها کافی است انگشت خود را روی سنسور قرار دهید تا بلافاصله گوشی از حالت استندبای خارج و قفل آن باز شود. این سنسور تقریبا بدون خطا و بدون درنگ کار می‌کند و به‌راحتی می‌توان آن را جزو بهترین‌های بازار دانست. این سنسور از اسکرول انگشت نیز پشتیبانی می‌کند تا مثلا با حرکت انگشت دست از بالا به پایین بتوانید نوار نوتیفیکیشن‌ها را مشاهده کنید.

در ادامه برای مقایسه‌ی ابعاد و دیگر مشخصات فنی پیکسل ایکس‌ال با رقبای این گوشی، نگاهی به جدول زیر بیندازید:

اسپیکر

با اینکه پیکسل ایکس‌ال گوگل دارای حاشیه‌های نسبتا زیاد در بالا و پایین پنل جلویی است، اما در این گوشی شاهد اسپیکر دوگانه نیستیم و اسپیکر تک‌کاناله‌ی آن در فریم زیر گوشی قرار گرفته است. 

undefined

این اسپیکر تک‌کاناله کیفیت متوسطی دارد و حجم آن نیز نسبتا خوب است. با این حال با توجه به حاشیه‌های نسبتا زیاد، انتظار  داشتیم شاهد اسپیکر دوگانه باشیم اما به اسپیکر تک‌کاناله بسنده شده است. از طرفی گوگل هدفونی در جعبه‌ی گوشی قرار نداده تا برای استفاده از جک 3.5 میلی‌متری صدا نیاز به هزینه‌ی اضافی داشته باشید.

صفحه نمایش

پیکسل ایکس‌ال در بخش صفحه نمایش اختلاف فاحشی با پیکسل دارد. این گوشی از همان پنل امولد بهره می‌برد؛ اما این بار پنل مورد استفاده، 5.5 اینچی است و رزولوشن کواد اچ‌دی دارد. سامسونگ مدعی است پنل امولدی که در اختیار گوگل قرار داده، همان پنل مورد استفاده در گلکسی اس 7 است. هرچند صحت این ادعا را نمی‌توان تائید کرد؛ چرا که به نظر می‌رسد پنل مورد استفاده در گلکسی اس 7 البته با اختلافی کم، بهتر از پیکسل ایکس‌ال است.

گوگل پیکسل ایکس ال

 نمایشگر پیکسل ایکس‌ال بسیار باکیفیت است و رزولوشن بالا در کنار نمایش رنگ‌های زنده و کنتراست بی‌نهایت باعث شده‌اند این صفحه نمایش، چشم‌نواز باشد. از طرفی پیکسل ایکس ال مشکل شایع پنل‌های امولدی که در گوشی‌های غیرسامسونگی استفاده می‌شود، یعنی روشنایی کم صفحه نمایش را ندارد و می‌توانید به‌راحتی از آن در طول روز و زیر نور خورشید استفاده کنید. به‌طور کلی قطعا صفحه نمایش پیکسل ایکس‌ال یکی از نقاط قوت آن محسوب می‌شود و کمتر ایرادی به آن وارد است.

نرم‌افزار

گوشی پیکسل ایکس‌ال به‌صورت پیش‌فرض، از جدیدترین نسخه‌ی سیستم عامل اندروید (اندروید 7.1 نوقا) بهره می‌برد. این سیستم‌عامل را لانچر جدید گوگل، موسوم به پیکسل لانچر همراهی می‌کند. این لانچر در حقیقت نسخه‌ای تکامل‌یافته از گوگل لانچر است که تغییراتی جزئی به خود دیده است و اکنون آن را دستیار صوتی جدید گوگل، Google Assistant همراهی می‌کند.

اسکرین شات پیکسل ایکس ال

از دید گوگل، دستیار موردبحث یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت گوشی‌های جدید این شرکت به شمار می‌رود. گوگل اسیستنت مبتنی بر هوش مصنوعی و در حقیقت نسخه‌ای هوشمندتر از Google Now است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا به فرم محاوره‌ای‌تری با گوشی خود ارتباط برقرار کند. این دستیار که پیش از این نیز در پیام‌رسان گوگل الو حضور داشت، هم‌اکنون در تمام بخش‌های رابط کاربری پیکسل ایکس‌ال حضور دارد. 

پیکسل لانچر، آیکون‌های جدیدی نیز با خود به همراه دارد و اکنون آیکون‌ها دارای ابعاد یکسانی هستند و بسیاری از آن‌ها فرم مدوری دارند؛ این موضوع باعث می‌شود رابط کاربری گوشی، ظاهر یکنواخت‌تری داشته باشد.

گوگل پیکسل ایکس ال / Google pixel xl

گوگل قابلیت‌های دیگری را نیز به سیستم عامل خود اضافه کرده که مهم‌ترین آن‌ها امکان ری‌استارت/ریبوت گوشی است. قابلیت دیگر تا حدودی مشابه تاچ‌ سه‌بعدی اپل است و به‌ کمک آن، با لمس طولانی آیکون برخی از اپلیکیشن‌ها، می‌توان به عملکرد‌های خاصی دسترسی داشت. این عملکرد‌ها در قالب میان‌بر‌هایی در کنار آیکون اپلیکیشن مورد نظر، به نمایش درمی‌آیند. البته در حال حاضر تنها اپلیکیشن‌های گوگل از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند.

به‌طور کلی؛ سرعت بالای نرم‌افزار در حرکت بین بخش‌های مختلف، مدیریت عالی رم و سرعت بسیار بالای اجرای اپلیکیشن‌ها، همگی باعث شده‌اند پیکسل ایکس‌ال به‌طور قطع سریع‌ترین گوشی اندرویدی باشد. این موارد در کنار آپدیت‌های منظم و سریع نرم‌افزاری باعث می‌شوند این بخش، نقطه‌ی قوت پرچم‌دار گوگل به شمار برود.

دوربین

گوگل در جریان معرفی گوشی هوشمند جدید خود، ضمن اعلام اینکه این گوشی از وب‌سایت DxOMark امتیاز 89 کسب کرده است؛ مدعی شد پیکسل از بهترین دوربین موجود در دنیای گوشی‌های هوشمند بهره می‌برد. این گوشی در واقع به سنسور IMX378 سونی مجهز شده است که سال پیش در گوشی‌های هوشمند نکسوس 6 پی و 5 ایکس نیز به کار رفته بود. این سنسور 12.3 مگاپیکسلی لنزی با f/2.0 دارد. ابعاد سنسور برابر با 1/2.3 اینچ است و پیکسل‌های آن دارای ابعادی معادل 1.55 میکرومتر هستند. از دیگر ویژگی‌های دوربین پیکسل ایکس‌ال می‌توان به مواردی همچون تشخیص فاز، لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر، فوکوس لیزری و فلش LED از نوع Dual-Tone اشاره کرد.

گوگل پیکسل ایکس ال

بهترین قابلیتی که دوربین پیکسل ایکس‌ال از آن بهره می‌برد، حالت HDR+ است. این قابلیت نسبت به آنچه در نکسوس‌های سال گذشته شاهد بودیم، بهبود یافته و اکنون بسیار سریع است. دوربین به لطف این قابلیت حتی در موقعیت‌هایی با پس‌زمینه‌ی بسیار روشن یا در سایه‌، تصاویر بسیار باکیفیتی ثبت می‌کند. پیکسل ایکس ال در اکثر اوقات عملکرد بسیار مناسبی در زمینه‌ی ثبت تصاویر دارد؛ کیفیت تصاویر ثبت‌شده در شرایط نوری مناسب و طول روز، بسیار عالی است؛ تصاویر شارپ هستند و داینامیک رنج آن‌ها با استفاده از HDR+ عالی است. با توجه به اینکه فعال بودن HDR+ در پیکسل ایکس‌ال باعث پایین آمدن سرعت شاتر نمی‌شود، توصیه می‌کنیم همواره این ویژگی را فعال نگه‌دارید؛ چراکه بدون شک همواره تصویری بهتر به شما ارائه خواهد کرد.

در محیط‌های کم‌نور کیفیت تصاویر بسیار خوب است. این گوشی از لرزش‌گیر اپتیکال بهره‌مند نیست و به‌جای آن از قابلیتی موسوم به لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر (EIS) استفاده می‌کند که با ترکیب ژیروسکوپ و پردازش نرم‌افزاری، از لرزش تصویر جلوگیری می‌کند، بنابراین باید در طول شب و در شرایط نوری نامناسب، دقت زیادی در ثابت نگه‌داشتن گوشی حین ثبت تصویر داشته باشید؛ در غیر این صورت شاهد نویز خواهید بود، البته بار دیگر HDR+ دوربین کیفیت تصاویر را به طرز محسوسی بهبود می‌دهد و نویز را حذف می‌کند.